Τετάρτη 16 Απρ 2014 beta v.2.0
  • ΔΝΤ : Πιθανόν η Ελλάδα να χρειαστεί νέα στήριξη παρά την έξοδο στις αγορές22:32 11/04/2014
Δημοσίευση : 12:48 11-06-2010

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ)

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, ανακοίνωσε εκπτώσεις 10%-20% για καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού(άνεργοι και άτομα με ειδικές ανάγκες), με έναρξη ισχύος μέσα στον Ιούνιο.

A A

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ανακοίνωσε  εκπτώσεις 10%-20% για καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού(άνεργοι και άτομα με ειδικές ανάγκες), με έναρξη ισχύος μέσα στον Ιούνιο.
Συγκεκριμένα, *έκπτωση 10% επί του σημερινού ισχύοντος τιμολογίου, μπορούν να λάβουν όλες οι καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες, ενώ  *για ειδικές ευπαθείς ομάδες (π.χ. άνεργοι, συνταξιούχοι) η μείωση θα είναι 20%.

Προϋποθέσεις:
*η κατανάλωσή του να είναι κάτω από 1.000 kWh το τετράμηνο (το τμήμα που ωφελείται από την έκπτωση είναι μέχρι και τις 800 kWh),
*η κατανάλωση αυτή να αφορά σε πρώτη κατοικία και όχι σε εξοχική,
*ο δικαιούχος να έχει μονοφασικό μετρητή και
*το ετήσιο εισόδημά του να είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

Για το τμήμα της κατανάλωσης από 800 έως 1.000 kWh, για τις επιπλέον 200 kWh δηλαδή, η τιμολόγηση θα γίνεται με τις ισχύουσες χρεώσεις.

Σημείωση:

Η τετραμηνιαία κατανάλωση του δικαιούχου θα πρέπει να κυμαίνεται ανάμεσα σε 200 και 800 ΚWh.

Το όριο των 200 kWh θεωρείται απαραίτητο καθώς θα αποφύγουν να στείλουν αιτήσεις πολλές χιλιάδες ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών.
 
Για να ενταχθεί κάποιος στη νέα αυτή κατηγορία, θα πρέπει να συμπληρώσει μια αίτηση σε ειδικά σχεδιασμένο έντυπο, που θα προμηθεύεται από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ ή των άλλων προμηθευτών ρεύματος, τους δήμους και τα ΚΕΠ. Την αίτηση, που θα μπορεί να συνυποβάλει είτε ηλεκτρονικά είτε σε έντυπη μορφή,

 

 

Επιμέλεια : Χρήστος Ρωμανός
email address
Κατηγορία
Διαφήμιση
Google
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Enallax News Facebook Page
Enallax News Twitter
Όροι Χρήσης